Therapietoren Pellenberg - UZ Leuven Campus Gasthuisberg

Projectomschrijving

In het rustig gelegen heuvelachtig dorpje Pellenberg (nabij Leuven) op de campus UZ LUZINA,  werd de ultramoderne therapietoren opgetrokken. Dit bijna 60m hoge gebouw bevat 13 verdiepingen. Zo zijn er o.a. de inkomzone, lounge en educatielokalen waar lichtinval en “binnenbrengen” van de omliggende natuur (bosrijke omgeving en vijver), centraal staan. Hogerop zal men verschillende ruimten ontdekken die dienst gaan doen als revalidatieruimtes.

Scope Der Werken

In opdracht van UZ Leuven Gasthuisberg werd Belemco aangesteld als pilootaannemer om dit project tot een goed einde te brengen. Belemco stond in voor de realisatie van alle ruwbouwwerken en een regen- en winddichte aflevering van het gebouw. Verder diende Belemco ervoor te zorgen dat alle nevenaannemers technieken, afwerking, zwembad techniek tijdig hun werken konden aanvangen zodat het project binnen het voorziene termijn kon opgeleverd worden.

Bijzonderheden

Alle wanden zijn voorzien om  uitgevoerd te worden in zichtbeton met een welbepaald centerpen- en voegenpatroon. Om dit te kunnen realiseren, zijn we in zee gegaan met de bekistingspecialist DOKA. Door gebruik van een zeer duurzame bekistingsplaat  “Xface”, hebben we onze opdrachtgever en architect al meermaals mogen verrassen. Verder wordt het gebouw als het ware “omhuld” met Cortenstaal cassettes die een natuurlijke “look” geven aan het gebouw en zo het natuurlandschap minimaal verstoord.

Bruto Oppervlakte

10.050 m²

Aanneemsom

€ 6.321.042

Informatie

Relevante Projecten

Uitzonderlijk:


Op verdieping 6 komt men zelfs een zwembad tegen en een verdieping hoger een 10 meter hoge sporthal van ongeveer 500m².