Meulewater Wondelgem

Projectomschrijving

In de Botestraat in Wondelgem - ter hoogte van nr. 52-54 - ligt een prachtig, uitgestrekt groen domein van ca. 16.000m². Oryx ontwikkelde hier een nieuw woon- en leefproject met 75 wooneenheden en 3 commerciële ruimtes. Het imposante arboretum met bijhorende vijver blijven behouden en spelen een hoofdrol in dit duurzame project.

Scope Der Werken

Belemco trad op als hoofdaannemer en stond in voor de realisatie van de algemene bouwwerken (gesloten ruwbouw en afwerking) en de pilootaanneming. Bijkomend stond het in voor de begeleiding van de klant. De technische installaties werden uitgevoerd door onderaannemers, onder coördinatie van Belemco. 

Bijzonderheden

Een balkvormig volume aan de rand van het park vormt de overgang tussen het park en de parking van een supermarkt. Op de gelijkvloerse verdieping van dit volume worden de commerciële ruimtes voorzien. Terwijl de stedelijke voorzijde een bufferruimte vormt met een bomenrij en stedelijk meubilair, richt de achtergevel met riante terrassen zich volledig op het park. Een onderdoorgang verbindt deze voorpleinzone met de parkvilla’s in het achterliggende park.

Bruto Oppervlakte

16.000m²

Aanneemsom

€ 14.000.000

Informatie

Bosrijk projectgebied

Maximaal ingezet om een aantal nieuwe wooneenheden en commerciële functies te organiseren en te oriënteren

Groene karakter

Geen autoverkeer toegelaten op het terrein. Alle bewoners parkeren ondergronds.

Grote parkzone

Drie bebouwbare zones gedefinieerd met elk een specifieke invulling.

De villa

Een beschermd stadszicht, wordt grondig gerenoveerd en uitgebreid. Naast deze villa wordt een vrijstaande praktijkwoning toegevoegd.

De twee parkvilla’s

Zijn ontworpen om maximaal te kunnen profiteren van bezonning en zichten op het park. Terwijl een minimale inkijk de privacy van de bewoners garandeert.

Meulewater

Staat niet enkel voor milieubewuste woon/leefkwaliteit en duurzaamheid. Ook voor hoogwaardige materialen en een onberispelijke afwerking.