Liberty & Eiland

Projectomschrijving

Het uitzicht vanuit deze nieuwe appartementen in het kloppende hart van het Eilandje in Antwerpen is niet alleen weergaloos, u voelt bij elke blik hoe de wind uw gedachten verlucht en het water van de Schelde uw verbeelding tot voorbij de horizon stuwt. Pluczenik World ontwikkelt samen met Vlaamse Poort Liberty een Eiland met respectievelijk 49 en 28 appartementen vergezeld van commerciële ruimtes. Deze  worden toegankelijk gemaakt met twee verdiepen ondergrondse parkeergarages. 

Scope Der Werken

Belemco treedt op als hoofdaannemer en staat in voor de realisatie van de gesloten ruwbouw vanaf fase grondwerken. Bouwen in een drukke omgeving is onmogelijk zonder een dagdagelijkse concrete coördinatie met weinig ruimte, buurtbewoners en verkeer.

Bijzonderheden

  Opgewaardeerd projectgebied

  Een horizon van nostalgie

  Ruime parkeerzone ( 2 verdiepen ondergronds )

  Groendaken

    Bruto Oppervlakte

    540m² + 1400m²

    Aanneemsom

    € 7,174M

    Informatie

    Eiland’ (€ 2,313M) is een gebouw met een stevige ruggengraat. De kracht daarvan zal geen dag aan u voorbijgaan. Alle materialen, toestellen en meubels in de appartementen zijn zorgvuldig gekozen op basis van stijl en milieuvriendelijkheid. De architecten en vormgevers bespaarden kosten nog moeite om bij de afwerking te zoeken naar de allerbeste oplossingen. Zo zijn de balkons een opvallend gegeven aan dit prestigieus project. 

    Liberty’ (€ 4,861M) is meer dan alleen elegant op het eerste gezicht, ook onderhuids is er met passie gewerkt. Rondom de bouwput is er een soilmix-wand van 25m diep welke zorgt voor een kuip die garant staat voor een waterdicht geheel vlakbij de Schelde. Architectonisch beton en complexe details maken ‘Liberty’ tot een werkelijke uitdaging.

    Opgewaardeerd projectgebied
    De stedelingen hebben het pittoreske gebied, met zijn oude historische dokken leren kennen en waarderen tot een voorname en toeristisch gerichte havenwijk met jachthaven en accommodaties.
    Een horizon van nostalgie Liberty bevindt zich vlakbij het ‘Red Star Line’ museum. Een hulde aan de rederij die miljoenen Europeanen naar de Nieuwe Wereld bracht.
    Ruime parkeerzone Twee etages ondergrondse parkeergarage nabij de Schelde
    Groendaken De toekomst van Antwerpen, omgeven door een gezellige groene omgeving.
    Morgen nog mooier Binnenkort bevinden deze projecten zich op wandelafstand van een groene oase. Het droogdokkenpark zal maar liefst 25 hectaren groot zijn.